Logo MDM Moderne Design Meubels

Ik, Thierry Kleine, haal veel plezier uit de natuur en natuurlijke producten.

Voor mij is het geen punt als er mensenhand aan te pas komt, alsof een natuurobject, zoals een plant, mineraal of grondstof, niet omgezet mag worden in een nieuwe vorm of nieuwe creatie. Alsof iets dat zo gevormd is in het leven, zoals zo'n mineraal uit de bodem of die dierenhuid, altijd 'vastgevroren' in dezelfde staat moet blijven. Dat lijkt mij tegen de levensprincipes. Leven is creëren, doen, bronnen gebruiken en nieuwe dingen ervan maken. Dat doen we allemaal, de hele dag door in al ons werk.

Thierry profielfoto in interieur

Wat mijn interesse echter is, vanuit mijn waardering voor de charme dat ontstaat, is, zodra producten in samenspel en samenwerking met de natuur van ons leven worden gemaakt. Je ziet dan dat dit soort producten ook vaak een lach toveren op de gezichten van mensen, en dat het inspireert.

Schoenen gemaakt door nomadenvolken uit Mongolië die nog zo leven zoals eeuwen geleden:

Natuurlijke slof schoenen Mongolie

 

De definitie van 'natuurlijk' is voor mij dan ook niet dat het zo strict mogelijk eruit moet zien zoals die plant is, of zoals die grondstof is, maar meegaat in de wijze waarop die plant tot stand gekomen is, en die grondstof ook. Er zit een ongeveinste eerlijke 'frisheid' en puurheid in, inclusief de vrolijkheid die de natuur uitstraalt en uitademt. Mensen zijn in staat producten verder te verwerken dan de natuur dit doet. Mijn interesse (en wens) altijd is, dat men het op dezelfde manier doet als de natuur, dus niet zozeer de natuur zelf, maar hoe de natuur zich zo uitspruit vol energie en aangename frisheid - de mindset interesseert mij.

Pimpelmezen

Bron foto: Waarneming.nl

Van tijd tot tijd gebeurt het dat dit soort levendige vogeltjes (pimpelmezen) mijn slaapkamerraam in komen vliegen en mijn kamer verkennen, terwijl ik toekijk vanuit mijn bed. Ze zien in mij geen gevaar en vliegen vrolijk rond. De dynamische en speelse hartsenergie die de hele ruimte dan vult (als een kristalheldere lamp) is ongelooflijk - het licht de hele ruimte op. De vogel is zoveel meer dan de vogel zelf - er gaat zoveel energie en plezier vanuit.

De frisheid en vrolijke luchtigheid van de natuur komt niet uit de lucht vallen. Deze kracht van vitale levende hartsenergie, dat door geen enkel natuurlijke object, zoals die plant of grondstof, is uitgevonden, maar waar elk natuurobject zelf ook van afhankelijk is, op draait en door ontstaan en opgesproten is, daar bouwt leven leven mee op. Deze vitale en aangename groeikracht ademt de natuur uit, en zolang wij mensen bij onze productie van producten dat ook blijven uitademen, en in al ons werk stoppen, geloof ik dat alle rijke kleurigheid, diversiteit en plezier rijkelijk in ons dagelijks leven aanwezig blijft. Met grote bewondering voor wat fabrieken en ontwikkelingsbedrijven op allerlei gebied tegenwoordig kunnen - een voetnoot daarbij is dat als men zomaar, zonder 'spirit' of exact wetend wat men doet (zonder levendig doel) maar wat in de 'fabrieksmolen' gooit, dan verdwijnt de levendige 'spirit' energie (de wijze van de natuur) ook uit het eindproduct. Ik denk, sprekend vanuit eigen ervaring, dat dit blokkades kan creëren in de energie van de eindgebruiker, als de eindgebruiker niet heel bewust is in het gebruik ervan.

 

Mijn fiets zorgt vrijwel dagelijks voor veel bekijks:

Natuur en natuurlijke fiets van Thierry

Daarom heb ik vaak interesse in behoorlijk pure en primitieve producten. Dat komt omdat het technische ontwikkelingsniveau misschien lager kan zijn, maar het bewustzijnsniveau in productontwikkeling (van volkeren zelfs eeuwen terug) ligt vele niveaus hoger. Vaak zie je dat onze technische ontwikkeling vooruit gelopen is op ons bewustzijnsniveau. Met alle gevolgen van dien.

Mijn optiek is: Techniek is een prachtige tool, dat ons mensen ook onderscheidt van bijvoorbeeld dieren, en geen enkele techniek die mensen ontwikkeld hebben zou voor mij te oordelen zijn, niet negatief, niet positief. Echter is deze site bedoeld om - in mijn optiek - de volgorde om te keren:

- Niet techniek eerst

en:

- Mindset als laatst

Maar:

- Mindset eerst. Dat vormt de basis.

en:

- Techniek als tweede prioriteit. Techniek op basis van de mindset.

 

Ik denk dat dat de reden ervan is dat producten van mijn interesse, vaak een lach toveren op het gezicht van mensen.

 

Heb je de nieuwste apparatuur en computers al in huis? :)

 

Natuurlijke techniek

Simple Pop-up Sitestart